You Travel i Care | Ταξιδέψτε ξέγνοιαστα | Υou Travel i Care
travel care, travel personal assistant, personal assistant, while I am away, petkeepers greece, petkeepers athens, housesitting greece, housesitting athens, plants care athens
15934
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15934,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-1.0.0,qode-theme-marinet,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Aγαπάμε και στηρίζουμε τα αδέσποτα ζώα με 5% των εσόδων μας!   

Άλλη μία συνεργασία ολοκληρώνεται και είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί μετά από κάθε κλείσιμο συνεργασίας το 5% των κερδών μας πάει ακριβώς εκεί που έχουμε επιλέξει ως ομάδα, στο να φροντίζουμε για την στείρωση αδέσποτων ζώων.

 

Αυτή τη φορά το κάλεσμα έρχεται από τις Γυναίκες στις Φυλακές Κορυδαλλού, που έχουν “υιοθετήσει” 45 γατούλες. Αυτές τις ημέρες με την στήριξη της Φιλοζωικής Εταιρίας της Ηλιούπολης και την οικονομική βοήθεια όλων μας, οι γατούλες αυτές στειρώνονται και περνούν και κτηνιατρικό έλεγχο.

Συγχαρητήρια στις Γυναίκες αυτές, όπως και στην Φιλοζωική Ηλιούπολης!

Ο Πιλότος Τάσος μας δίνει την πρώτη του συνέντευξη.  

Ο Πελάτης μας, ο Τάσος είναι Πιλότος και εδώ και 30 χρόνια ταξιδεύει όλο τον κόσμο επικοινωνώντας καθημερινά με τα στοιχεία της φύσης, τα σύννεφα, την βροχή και τις αστραπές.

Ακούγεται καταπληκτικό, σωστά; Φυσικά όλα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους, έτσι και το επάγγελμα του Πιλότου. Ο Τάσος, στην συνέντευξη που μας δίνει, μας λέει πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει και πως δεν θα το άλλαζε με τίποτα  στον κόσμο.

Όμως υπάρχουν και τα αρνητικά και είναι κυρίως ότι χρειάζεται να λείπει από το σπίτι του για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανησυχώντας κάποιες φορές πώς να φροντίζει τα πράγματα σε δύο μέρη την ίδια στιγμή, την δουλειά του και το σπίτι του. Όμως η τηλεμεταφορά δεν λειτουργεί ακόμα για εκείνον. (Ή μήπως και λειτουργεί;)

Ευτυχώς προς το παρόν βρήκε εμάς, βρήκε την Υοu Travel i Care να τον φροντίζει, για όσο καιρό είναι μακριά.

 

-Καλησπέρα Τάσο σ΄ ευχαριστούμε πολύ που δέχτηκες  την πρόσκληση μας.

-Καλησπέρα και εγώ σας ευχαριστώ που με προσκαλέσατε.

-Τάσο γνωρίζουμε ότι είσαι πιλότος για 30 χρόνια καθώς και εκπαιδευτής υποψηφίων πιλότων. Αλήθεια πως πήρες την απόφαση να γίνεις πιλότος;

Έγινα πιλότος γιατί από μικρό παιδάκι είχα έρωτα με τα αεροπλάνα. Ζωγράφιζα αεροπλάνα στο σχολείο, μου άρεσε πάντα να βλέπω στον ουρανό τα αεροπλάνα να πετάνε, οπότε σήμερα το όνειρο μου έχει γίνει πραγματικότητα, γιατί δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο από το να γίνω πιλότος.

-Πως έγινες πιλότος. Τι σπούδασες;             

Μπορεί να ήθελα να γίνω πιλότος, όμως ήθελα πρώτα να καταλάβω πως πετάει το αεροπλάνο. Γι΄ αυτό για τρία χρόνια σπούδασα Μηχανικός Αεροσκαφών στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Οξφόρδη. Μετά πήγα στην Αμερική στο Vero Beach στη Φλόριντα και απέκτησα το πτυχίο του επαγγελματία χειριστή και ξεκίνησε το όνειρο μου, που διαρκεί εδώ και τριάντα χρόνια, το οποίο είναι να πετάω αεροπλάνα.

 -Ποιο είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο με το να κάνεις αυτό το επάγγελμα;

Το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι τα ταξίδια. Γνωρίζεις σχεδόν όλο τον κόσμο, γνωρίζεις πολλά μέρη και συναντάς πολύ κόσμο, διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές φιλοσοφίες και αναγνωρίζεις πράγματα για τον εαυτό σου. Είναι κάθε μέρα κάτι ξεχωριστό μία καινούργια μέρα. Έρχομαι σε επαφή με τον αέρα με την βροχή, τον άνεμο και γενικά επικοινωνώ με τα στοιχεία της φύσης.

-Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον μέρος  που έχεις ταξιδέψει;

Ως νέος πιλότος το πιο ενδιαφέρον μέρος που θυμάμαι να ταξίδεψα είναι στην Φλόριντα στο Cape Kanaveral. Πήρα ειδική άδεια και πέταξα πάνω από τον Διαστημικό Σταθμό. Ήταν εμπειρία ζωής. Πιστεύεις ότι γίνεσαι κομμάτι αυτού του πράγματος, ότι σε λίγο θα ταξιδέψεις στο φεγγάρι.

– Ποιο ήταν το πιο επικίνδυνο ταξίδι που έχεις κάνει;

Ενα από τα πιο επικίνδυνα, (γιατί έχει και αρκετά επικίνδυνα η δουλειά του πιλότου) είναι όταν πέταγα στο Αφγανιστάν σε περίοδο πολέμου. Ήταν κινηματογραφικό το operation όταν ήμουν εκεί ως χειριστής. Ήμουν μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρικό και εμπόλεμο. Αλλά ακόμα και εκεί η δουλειά του πιλότου ήταν πολύ πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά φυσικά όλο αυτό ήταν και πολύ τρομακτικό.

-Ποια είναι η πιο αγαπημένη σου πόλη ή χώρα που έχεις επισκεφτεί;

Η πιο ενδιαφέρουσα χώρα που έχω επισκεφτεί είναι η Ινδία. Εκεί δουλεύω τώρα και ως Εκπαιδευτής Πιλότος, εκπαιδεύω καινούργιους συγκυβερνήτες σε όλες τις περιοχές της Ινδίας.

Η φιλοσοφία των ανθρώπων στην Ινδία, η επικοινωνία μαζί τους και τα πράγματα που αναγνωρίζεις και βιώνεις μαζί τους, σε κάνουν να αναγνωρίζεις για τον εαυτό σου πράγματα. Η Ινδία είναι χώρα για κάποιον που ψάχνει κάτι παραπάνω.

-Πως είναι το φαγητό;

Το φαγητό είναι λίγο περίεργο για εμάς που έχουμε μάθει με την μεσογειακή διατροφή, είναι πολύ καυτερά τα φαγητά τους , αλλά η βασική τους τροφή το ρύζι που μου αρέσει πολύ εμένα μου λύνει πάρα πολλά προβλήματα. Δηλαδή μου αρέσει το φαγητό, ίσως όχι τόσο καυτερό, πάντως μου αρέσει.

-Ποια είναι η χώρα που δεν έχεις ταξιδέψει, που όμως θα ήθελες πολύ να πας;

Είναι η Αυστραλία. Δεν έχω πετάξει ποτέ στην Αυστραλία. Κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα πάω και εκεί.

-Πως είναι η καθημερινή ζωή γενικά ενός πιλότου; 

Είναι και ενδιαφέρουσα είναι και κουραστική είναι και απαιτητική, είναι απ΄ όλα. Το μόνο σίγουρο που δεν έχεις, είναι ότι δεν πλήττεις ποτέ. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, την δουλειά αυτή δηλαδή, να είσαι πιλότος, παίρνεις μία γεύση από όλα. Διαφορετικούς ανθρώπους, χώρες, φαγητά, τρόπους ζωής. Ακόμα και αυτό ότι δεν ξέρεις που θα πετάξεις την επόμενη μέρα είναι συναρπαστικό. Μπορεί να σηκωθείς και να πας στο Παρίσι, μετά ξαφνικά μπορεί να πας στο  Ντουμπάι, στην Αφρική, μετά ένα δρομολόγιο στο Ισραήλ. Είναι το απρόσμενο, φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι εννοώ!

-Λείπεις για μεγάλα διαστήματα από Ελλάδα, σωστά;

Τώρα υπάρχουν περίοδοι που λείπω 2 και 3 μήνες από την Ελλάδα, γυρίζω για 15-20 ημέρες και ξανά φεύγω. Τα τελευταία δύο χρόνια έτσι είναι ο κύκλος της εργασίας μου.

-Πως έμαθες για την εταιρία You Travel I Care;

Έμαθα για την Υou Travel i Care από μία πρώην συνάδελφο μου, που είναι μέρος της εταιρίας και ήρθε σε επαφή μαζί μου και με ενημέρωσε πως κάνουν αυτή την προσπάθεια. Ειλικρινά η ομάδα της Υou Τravel i Care πραγματικά λύνει πολλά προβλήματα σε ανθρώπους που κάνουν δουλειά σαν την δική μου, που λείπουν δηλαδή αρκετό καιρό μακριά από το σπίτι τους και αφήνουν πίσω κάποιες υποχρεώσεις και  που πάντα μένουν με την απορία, αν έχουν κάνει όλα αυτά που έπρεπε να κάνουν πριν φύγουν, όπως που να αφήσω το αγαπημένο μου ζώο, τα λουλούδια μου, και αν στο σπίτι μου είναι όλα καλά.

-Πόσο καιρό συνεργάζεσαι με την You Travel i Care και τι υπηρεσίες έχεις επιλέξει;

Συνεργάζομαι με την You Travel i Care τους τελευταίους έξι μήνες.

Φροντίζει τον κούνελο μου. Όταν λέμε τον φροντίζουν, τον αναλαμβάνουν πλήρως, το φαγητό του, την ιατρική του φροντίδα. Τον φυλάνε σε χώρο δικό τους, πολύ προσεγμένο και νιώθω πάντα πολύ ασφαλής, ότι όλα είναι καλά.

H προσωπική Βοηθός μου πληρώνει όλους τους εισερχόμενους λογαριασμούς μου. Παλιότερα γύρναγα και όλα ήταν κομμένα, την Δεη μου την είχαν κόψει, το νερό μου το είχαν κόψει. Τώρα επιστρέφω πίσω και γνωρίζω ότι υπάρχει κάποιος που έχει έλέγξει και πληρώσει αυτούς τους λογαριασμούς.

Επίσης νιώθω κάποιος να ενδιαφέρεται για εμένα, καθώς με πηγαίνουν και με επιστρέφουν μετά από κάθε μου ταξίδι από και προς το αεροδρόμιο. Με περιμένουν για να με φέρουν σπίτι και ειλικρινά νιώθω είναι εκεί κάποιος δικός μου άνθρωπος εκεί. Όπως καταλαβαίνεται η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή.

Επίσης ποτίζει και φροντίζει τις γλάστρες και τα λουλούδια μου που πάντα επέστρεφα και τα έβρισκα ξεραμμένα.

Είμαι γενικά σε επαφή μαζί τους και με ενημερώνουν για την εισερχόμενη αλληλογραφία μου. Βρίσκω επίσης το σπίτι μου καθαρό όταν γυρίζω με συγκεκριμένα τρόφιμα και αγορές που θέλω, ειδικά όταν επιστρέφω και είμαι πάρα πολύ κουρασμένος.

Την τελευταία φορά που έλειπα με βοήθησαν μέσα από την κατάλληλη γραμματειακή υποστήριξη για όλες τις διαδικασίες για να  πουλήσω ένα ακίνητο που είχα. Πήγαν σε εφορείες, συμβολαιογράφους, τράπεζες, ασφάλειες ζωής. Όλα είναι τακτοποιημένα όταν επιστρέφω και το κυριότερο είναι ότι νιώθω ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς, ότι λείπω μεν αλλά ότι όλα είναι καλά πίσω στο σπίτι μου.

 -Έχεις συγκεκριμένο προσωπικό βοηθό που φροντίζει ότι χρειάζεσαι όσο λείπεις, ή συνεργάζεσαι και με περισσότερους;

-Τους τελευταίους 6 μήνες που συνεργάζομαι έχω πάντα τον ίδιο συνεργάτη, έχουμε γνωριστεί, ξέρει ακριβώς τι θέλω, ξέρει ακριβώς τι περιμένω από αυτόν και η συνεργασία μας είναι άψογη.

– Θα συνιστούσες σε κάποιον να συνεργαστεί με την You Travel i Care και αν ναι γιατί;

Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον κάνει παρόμοια δουλειά όπως η δική μου, ή που λείπει αρκετό καιρό ταξιδεύοντας, την You Travel i Care. Eίναι πολύ σημαντικό να λείπεις από το σπίτι σου αλλά να αισθάνεσαι ότι είσαι στο σπίτι σου. Είναι σαν να είμαι στην Ελλάδα. Μπορεί να είμαι στην Ινδία όμως γνωρίζω πως οποιαδήποτε στιγμή υπάρχει κάποιος άνθρωπος που προσφέρει και φροντίζει στην Ελλάδα τα πάντα όπως εγώ.

Σε ευχαριστούμε πολύ για τον Χρόνο σου Tάσο και σου ευχόμαστε πάντα καλά και ασφαλή ταξίδια και μία νέα χρονιά με ότι ειλικρινά επιθυμείς.

Εγώ σας ευχαριστώ που με φροντίζετε. Καλή σας χρονιά.

31.12.2017

Τα Eπαγγελματικά ταξίδια είναι σημαντικά και αρκετές φορές κουραστικά.

Η Ποιότητα είναι πολύ σημαντική γι΄ αυτό μην υποτιμάτε την απόσταση του ξενοδοχείου από το κέντρο της πόλης. Επιλέξτε ένα λίγο πιο ακριβό ξενοδοχείο, που όμως θα σας βοηθήσει στο να χρησιμοποιήστε το χρόνο σας για να κάνετε τις συναντήσεις σας, να επισκεφθείτε διάφορα μέρη ή να ξεκουραστείτε στο δωμάτιο σας. Με τον τρόπο αυτό δεν θα ξοδέψετε το χρόνο και τα χρήματα σας στις μετακινήσεις και δεν θα κουραστείτε προσπαθώντας να φτάσετε στο κέντρο της πόλης.

«Αυτό δεν είναι εύκολο να το κάνετε, αν χρειάζεστε μισή ώρα με το λεωφορείο για να πάτε στο ξενοδοχείο». Γιατί αξίζετε το καλύτερο και μπορείτε να το έχετε!

8.12.2017

Αφου λοιπόν το αποφάσισες να φύγεις, μην ξεχάσεις να κάνεις online check in. Θα Κερδίσεις πολύ χρόνο!

Η μόνη περίπτωση που θα είχατε δικαιολογία για να μην κάνετε online check in είναι αν αντιμετωπίζατε κάποιο πρόβλημα που δε θα μπορούσε να λυθεί νωρίτερα. Για να κάνετε online check in, πρέπει να μπείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας με την οποία θα ταξιδέψετε. Εκεί θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε κάποια στοιχεία. Επειτα εκτυπώνετε την κάρτα επιβίβασης (Boarding Pass), την οποία θα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας στο αεροδρόμιο. Με αυτόν τον τρόπο πηγαίνετε απευθείας στην έξοδο επιβίβασης.

Στην έξοδο επιβίβασης θα πρέπει να προσκομίσετε την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας καθώς και την κάρτα επιβίβασης που θα έχετε εκτυπώσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Web Check in.

Τον αριθμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικός κράτησης), θα τον βρείτε στην επιβεβαίωση που έχετε λάβει από το ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο έχετε κάνει την κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου. Η επιβεβαίωση που θα σας σταλεί μπορεί να είναι είτε μέσω e-mail είτε με sms.

Η κάρτα επιβίβασης/Boarding Pass που θα επιδείξετε θα πρέπει να είναι εκτυπωμένη. Φωτοτυπία ή fax ίσως να μη γίνουν αποδεκτά. Αν δεν υπάρχει εκτυπωτής στο σπίτι, συνήθως στο τέλος της διαδικασίας για το online check in στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών, δίνεται η ευκαιρία να αποθηκεύσετε την κάρτα επιβίβασης. Απλά αποθηκεύετε το boarding pass σε ένα USB Stick και το εκτυπώνετε κάπου αλλού.

Οσον αφορά στο χρονικό περιθώριο που έχετε για να κάνετε online check in, κάθε εταιρεία έχει το δικό της επιτρεπτό όριο. Σε γενικές γραμμές web check-in κάνεις μέσα στο 24ωρο από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Κερδίστε χρόνο!

Kαι τα πιο ονειρικά ταξίδια μπορεί να βγουν εκτός προγράμματος…..

Μέσα από την εμπειρία μου ως πρωην Ιπταμένη Συνοδός και ως άτομο που λατρεύω τα ταξίδια μπορώ να παραδεκτώ ότι ακόμα και τα πιο ονειρικά ταξίδια μπορεί να βγουν εκτός προγράμματος……αν δεν υπολογίζετε προσεκτικά τους χρόνους μετεπιβίβασης στις ενδιάμεσες πτήσεις. Ετσι έγινε προσωπικά και με εμένα στο Φετινό ταξίδι μου στο Περού.

Έτσι σας προτείνω αν δεν ταξιδεύετε με απευθείας πτήσεις και χρειάζεται να κάνετε ορισμένες μετεπιβιβάσεις, τότε αφήστε οπωσδήποτε μιάμιση ώρα μεταξύ των πτήσεων, αν θέλετε να αποφύγετε το τρέξιμο, το άγχος και τα προβλήματα εντοπισμού των αποσκευών σας.

Αν έχετε υπολογίσει μόνο 45 λεπτά ενδιάμεσο κενό χρόνο για τις πτήσεις σας, μπορεί να αντιμετωπίσετε διάφορα ζητήματα, καθώς συνήθως απαιτείται πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ειδικά αν μιλάμε για μεγάλα αεροδρόμια όπου οι πύλες αναχώρησης είναι μακριά η μια από την άλλη. Μη βασίζεστε στις αεροπορικές υπηρεσίες να υπολογίσουν το χρόνο που χρειάζεστε ενδιάμεσα, ελέγξτε το και εσείς.

H Ομάδα μας θα είναι στην Βάση να φροντίσει τα υπόλοιπα.

 

Ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις; Πολύτιμα tips για ένα άνετο ταξίδι.

Τα μακράς διάρκειας ταξίδια μπορεί να έχουν διάφορα σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία, πηγαίνοντας συνεχώς από τη ζέστη στο κρύο και τούμπαλιν. Προκειμένου να διατηρείτε το σώμα σας σε κανονική θερμοκρασία, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φοράτε πολλές «στρώσεις» ρούχων. Για παράδειγμα, μην φοράτε μόνο ένα T-shirt κι έχετε μαζί ένα βαρύ μπουφάν, αλλά φορέστε το T-shirt μαζί με ένα ελαφρύ πουλόβερ ή φούτερ και αν χρειαστεί πάρτε μαζί το μπουφάν. Αν οι φόρμες δεν περιλαμβάνονται στη λίστα ρούχων που έχετε μαζί, προτιμήστε σε κάθε περίπτωση άνετα και φαρδιά ρούχα για την πτήση, με μακριά μπατζάκια.