Αφού λοιπόν το αποφάσισες να φύγεις, μη ξεχάσεις να κάνεις online check-in. Θα Κερδίσεις πολύ χρόνο! | Υou Travel i Care
travel care, travel personal assistant, personal assistant, while I am away, petkeepers greece, petkeepers athens, housesitting greece, housesitting athens, plants care athens
16674
post-template-default,single,single-post,postid-16674,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-1.0.0,qode-theme-marinet,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Αφού λοιπόν το αποφάσισες να φύγεις, μη ξεχάσεις να κάνεις online check-in. Θα Κερδίσεις πολύ χρόνο!

Η μόνη περίπτωση που θα είχατε δικαιολογία για να μην κάνετε online check-in είναι αν αντιμετωπίζατε κάποιο πρόβλημα που δε θα μπορούσε να λυθεί νωρίτερα. Για να κάνετε online check-in, πρέπει να μπείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας με την οποία θα ταξιδέψετε. Εκεί θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε κάποια στοιχεία. Έπειτα εκτυπώνετε την κάρτα επιβίβασης (Boarding Pass), την οποία θα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας στο αεροδρόμιο. Με αυτόν τον τρόπο πηγαίνετε απευθείας στην έξοδο επιβίβασης.

Στην έξοδο επιβίβασης θα πρέπει να προσκομίσετε την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας καθώς και την κάρτα επιβίβασης που θα έχετε εκτυπώσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Web Check-in.

Τον αριθμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικός κράτησης), θα τον βρείτε στην επιβεβαίωση που έχετε λάβει από το ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο έχετε κάνει την κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου. Η επιβεβαίωση που θα σας σταλεί μπορεί να είναι είτε μέσω e-mail είτε με sms.

Η κάρτα επιβίβασης/Boarding Pass που θα επιδείξετε θα πρέπει να είναι εκτυπωμένη. Φωτοτυπία ή fax ίσως να μη γίνουν αποδεκτά. Αν δεν υπάρχει εκτυπωτής στο σπίτι, συνήθως στο τέλος της διαδικασίας για το online check-in στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών, δίνεται η ευκαιρία να αποθηκεύσετε την κάρτα επιβίβασης. Απλά αποθηκεύετε το boarding pass σε ένα USB Stick και το εκτυπώνετε κάπου αλλού.

Οσον αφορά στο χρονικό περιθώριο που έχετε για να κάνετε online check-in, κάθε εταιρεία έχει το δικό της επιτρεπτό όριο. Σε γενικές γραμμές web check-in κάνεις μέσα στο 24ωρο από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Κερδίστε χρόνο!